Kde koupite

Clipso

Představení

 

Nejjednodušší obsluha

tlakových hrnců Clipso

Tlakové hrnce Clipso jsou vybaveny patentovaným systémem otevírání a zavírání víka pouze jednou rukou. Bez nutnosti hledání konkrétní pozice pro aretaci, jednoduše otevřete i zavřete. Stačí na to prostřední ovládací tlačítko.

Je to velmi praktické, protože hrnec potřebujete otevírat i v průběhu vaření (po snížení tlaku), a s Clipso je to mimořádně snadné. Odpadá nepopulární a nebezpečná manipulace s horkou poklicí a hrncem plným jídla. Jednodušeji už to nejde!

Kvalita a trvanlivost

Kvalitní materiál je nutným předpokladem pro kvalitní tlakový hrnec. Clipso je vyrobeno z vysoce kvalitní oceli 18/10. Na kovové části tlakového hrnce Clipso dává Tefal 10ti letou záruku!

Vysoce precizní je i provedení poklice. Tu je společně se samotným hrncem i parním košíkem možno mýt i v myčce nádobí (vyjmout je třeba pouze těsnění a u modelů vybavených časovačem i ten).

Třívrstvé dno

Pro ideální distribuci tepla mají tlakové hrnce Clipso tzv. sendvičové dno.

Hliníkový plát zabudovaný mezi nerezové pláty zajišťuje dokonalé rozložení tepla a pevnost v průřezu.

Tlakové hrnce Clipso je možné použít na všechny druhy ohřevu včetně indukce.

Digitální časovač

Modely Precision mají ve výbavě velmi důmyslný časovač. Na něm nastavíte dobu vaření, připojíte ho k hrnci, a jakmile hrnec dosáhne optimální teploty pro vaření, časovač se sám spustí. Zvukové znamení Vás na to upozorní, můžete pak časovač odejmout, vzít ho s sebou a věnovat se jiným aktivitám. Další zvuková signalizace Vás upozorní, až je třeba se k hrnci vrátit. Už nikdy nebudete podávat rozvařená nebo nedovařená jídla!

Parní košík

K výbavě tlakových hrnců Clipso patří i parní košíky.

Parní košík umožňuje dvoje využití. Můžete na dno hrnce dát vodu, košík umístit do hrnce a do košíku dát potraviny – zeleninu, rybu, nebo třeba knedlíky! Vaříte pak jen párou a potraviny si uchovávají maximum vitamínů.

Druhou možností je pak do košíku dát vše, co potřebujeme na vývar, košík vložit do hrnce, zalít vodou a vařit. Po dokončení vaření košík i s obsahem vyjmete a v hrnci máte čistý vývar. Bez nutnosti cezení.